Op de website van Bijscholingvmbo.nl staat een groot aanbod van gesubsidieerde scholing, bedoeld voor vmbo-docenten die vanaf 1 augustus 2016 de nieuwe beroepsgerichte programma’s verzorgen. Het bijscholingsaanbod is met subsidie van OCW ontwikkeld.
De bijscholing is per profiel geordend en richt zich vooral op nieuwe onderwerpen in de profielmodulen en keuzevakken. De scholing kan gevolgd worden door alle beroepsgerichte docenten vmbo en VSO en is niet gebonden aan een bevoegdheid, een docent Zorg en welzijn mag bijvoorbeeld deelnemen aan een scholing PIE, als zij dat zou willen. Naast profielspecifieke scholing is er bijscholing rond thema’s als LOB en schoolexamens.
Naar de websiteAanmelding voor de scholing kan via de website. Per scholing is te zien hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn. Daarnaast wordt het aanbod voortdurend aangevuld. Het is dus aan te raden regelmatig de website te bezoeken en te abonneren op de nieuwsbrief.
Het laatste nieuws over ontwikkelingen binnen het project Bijscholing VMBO. Interessant voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.
Meer actualiteitMachiel Keekstra is kwartiermaker voor het praktijkgerichte programma Informatietechnologie. Hij stelt het scholingsaanbod samen en is trainer van de startmodule ‘Hoe geef ik vorm aan het praktijkgerichte programma Informatietechnologie?’
Veel VMBO-scholen bereiden zich nu al voor op de invoering van de nieuwe leerweg. Stichting Platforms VMBO biedt, via Bijscholingvmbo.nl allerlei trainingen aan om docenten te helpen vorm te geven aan hun praktijkgerichte programma’s. Onlangs interviewden wij Elise Weber die kwartiermaker is voor het programma Economie en ondernemen (E&O).
Hoe haal je als docent de praktijk binnen in je lesprogramma nu de nieuwe leerweg van start gaat. Edwin van der Land ontwikkelt vanuit de Stichting Platforms vmbo trainingen voor vmbo-scholen over alles wat komt kijken bij de Nieuwe leerweg.