Op de website van Bijscholingvmbo.nl staat een groot aanbod van gesubsidieerde scholing, bedoeld voor vmbo-docenten die vanaf 1 augustus 2016 de nieuwe beroepsgerichte programma’s verzorgen. Het bijscholingsaanbod is met subsidie van OCW ontwikkeld.
De bijscholing is per profiel geordend en richt zich vooral op nieuwe onderwerpen in de profielmodulen en keuzevakken. De scholing kan gevolgd worden door alle beroepsgerichte docenten vmbo en VSO en is niet gebonden aan een bevoegdheid, een docent Zorg en welzijn mag bijvoorbeeld deelnemen aan een scholing PIE, als zij dat zou willen. Naast profielspecifieke scholing is er bijscholing rond praktijkgerichte programma’s en schoolexamens.
Naar de websiteIn de tweede helft van maart 2023 hebben alle vmbo-scholen het magazine ‘Up-to-date via Bijscholingvmbo.nl’ ontvangen. In dit magazine leest u ervaringen van docenten, aanbieders en kwartiermakers met Bijscholing vmbo. U kunt een exemplaar aanvragen via info@platformsvmbo.nl.
Download het magazineAanmelding voor de scholing kan via de website. Per scholing is te zien hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn. Daarnaast wordt het aanbod voortdurend aangevuld. Het is dus aan te raden regelmatig de website te bezoeken en te abonneren op de nieuwsbrief.
De afgelopen jaren nam het aantal e-bikes spectaculair toe. Zelfs vo-leerlingen komen al op een e-bike naar school. Dat biedt kansen om de M&T-lessen nog aantrekkelijker te maken, ziet Anton van Zee.
Technisch trainer Nico Kraak verzorgt voor Bijscholingvmbo.nl de trainingen over elektrische voertuigen (EV’s). “Leraren leiden de toekomst op”, zegt hij.
Het schoolexamenbeleid gaat over veel meer dan het bedenken van toetsvragen. Het gaat over de kwaliteit van het onderwijs en de visie van de betreffende school op schoolexamineren.
Het laatste nieuws over ontwikkelingen binnen het project Bijscholing VMBO. Interessant voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.
Meer actualiteit