Nieuwe leerweg

Praktijkgericht programma

In 2024 houden de TL en GL op te bestaan en wordt de nieuwe leerweg ingevoerd. De nieuwe leerweg bereidt leerlingen voor op doorstroom naar mbo en havo. In de nieuwe leerweg volgen alle leerlingen een praktijkgericht programma, aan de hand waarvan zij ervaringen opdoen en kennismaken met het (regionale) bedrijfsleven. SPV geeft samen met SLO, de VO-raad en het platform TL vorm aan de nieuwe leerweg en begeleidt vanaf december 2020 de pilotscholen.

Betrokkenen SPV, SLO, de VO-raad en het platform TL
nieuwe leerweg

Nieuwe leerweg

Het doel van de nieuwe leerweg is leerlingen optimaal voor te bereiden op een vervolgopleiding in het mbo of het havo, zodat ze een gefundeerde keuze maken voor een vervolgopleiding in een sector die bij hen past.

Naar de website

Bijscholing VMBO nu ook voor de nieuwe leerweg (voor niet-pilotscholen)

De invoering van een praktijkgericht programma vraagt nieuwe competenties, kennis en vaardigheden van docenten en leidinggevenden. Om alle scholen te ondersteunen bij de invoering van de praktijkgerichte programma’s is (en wordt) een scholingsaanbod ontwikkeld van basis- en verdiepingsmodules rond zes samenhangende thema’s die van belang zijn voor álle praktijkgerichte programma’s:

  1. Visie op de leerweg
  2. Ontwikkelen van een onderwijsprogramma
  3. De (veranderende) rol van de docent
  4. LOB
  5. Evalueren (formatief) en examineren (summatief)
  6. Samenwerking/netwerken met het mbo en bedrijven/instellingen
Inschrijven

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Naar de website

Wilt u ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van de nieuwe leerweg? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief Sterk beroepsonderwijs.

Nieuws over Nieuwe Leerweg

Het laatste nieuws over ontwikkelingen binnen het project Nieuwe Leerweg. Interessant voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

17 april - 2021
Bijscholing nieuwe leerweg
16 april - 2021
De nieuwe leerweg
18 februari - 2021
Inschrijving bijscholing nieuwe leerweg niet-pilotscholen van start

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

VMBO ONDERWIJS OP MAAT