Nieuws

Actualiteiten voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

19 - 09 - 2023

Hoe werkt de Go VMBO game?

De stap naar het voortgezet onderwijs is spannend en best moeilijk. Ook voor u als leerkracht. Want hoe geeft u uw leerlingen de informatie die ze nodig hebben? De educatieve game Go VMBO helpt hierbij. Met deze game ontdekken leerlingen op een leuke en speelse manier alles over het voortgezet onderwijs in het algemeen en het vmbo in het bijzonder. Ga naar govmbo.nl en start samen het avontuur.

Hoe werkt de game?

In de Go VMBO game gaan leerlingen op ontdekkingstocht tijdens hun eerste schooldag, samen met hun vriendinnetje Fay. Ze kunnen vragen stellen aan leerlingen en docenten, en puzzels oplossen in lokalen. Zo ontdekken ze gaandeweg het voortgezet onderwijs én hun eigen talenten en interesses. De game is onderdeel van het keuzeproces. De game is niet gekoppeld aan een bepaalde school en bevat dus ook geen reclame voor scholen.

Klassikaal spelen

De Go VMBO game kunt u heel goed klassikaal spelen met uw leerlingen, tijdens een of meerdere lessen. Samen spelen stimuleert de interactie tussen de kinderen. Dit is leuker én maakt ze bewuster van hun eigen keuzes. Leerlingen kunnen ook op school met de game beginnen en thuis verder spelen. Ze kunnen het spel opslaan en met een speciale code verder gaan waar ze waren gebleven. Thuis kunnen ze eventueel ook hun ouders erbij betrekken. Ga naar govmbo.nl/klassenpakket

Reflectie en evaluatie

Als uw leerlingen de game hebben gespeeld, kunt u de uitkomsten met hen bespreken. Wat waren de ervaringen? En welke talenten en interesses hebben ze ontdekt? Ook kunt u de verschillende leerwegen van het vmbo met de leerlingen doornemen.

Speeltijd

Het spelen van de game neemt in totaal ongeveer 1 tot 1,5 uur in beslag. De totale speeltijd verschilt per leerling. Als u het spel wilt evalueren met de kinderen, is het raadzaam om een datum af te spreken waarop iedereen het spel uitgespeeld moet hebben.

Meer weten?

Wilt u meer weten? Ga naar govmbo.nl, stuur ons een mail via info@govmbo.nl of volg ons op Facebook en LinkedIn.

Veel gameplezier!Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

VMBO ONDERWIJS OP MAAT