Nieuws

Actualiteiten voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

24 - 11 - 2022

Conceptexamenprogramma’s wiskunde aangeboden aan OCW

Woensdag 16 december zijn de conceptexamenprogramma’s wiskunde vmbo aangeboden aan OCW. De overhandiging markeert de afronding van deze fase en geeft het startsein voor de volgende fase, waarin analyse en het beproeven van de conceptexamenprogramma’s centraal staan.

Doel van de actualisatie

Een commissie, bestaande uit docenten (vmbo en mbo), vakexperts en curriculumexperts, heeft de examenprogramma’s wiskunde vmbo geactualiseerd. Het doel hiervan is aan de ene kant zorgen voor een goede basis, zodat alle vmbo-leerlingen maatschappelijk zelfredzaam zijn. Aan de andere kant zijn de examenprogramma’s geactualiseerd om de aansluiting met mbo, havo en de andere vakken in het vmbo te optimaliseren.
De vakvernieuwingscommissie stelt twee wiskundevakken in het vmbo voor: wiskunde 1 en wiskunde 1,2. In dit voorstel doet een leerling examen in één van deze twee vakken.
De commissie stelt voor de komende tijd proeftuintjes en pilots uit te voeren om te bezien of de examenprogramma’s realiseerbaar zijn.
SPV is het niet eens met het voorstel wiskunde 1 af te sluiten met een examen. Daarmee komt de rekentoets terug in het vo en neemt, voor een aantal leerlingen, de kans op een diploma af.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de geactualiseerde conceptexamenprogramma’s wiskunde vmbo? Kijk dan op de website van SLO.

Bekijk examenprogramma´s wiskunde

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.