Nieuws

Actualiteiten voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

23 - 05 - 2024

Discussie over de doorstroomtoets 2024

In veel media is aandacht geweest voor de resultaten van de doorstroomtoets 2024 en de gevolgen die deze resultaten voor leerlingen én vmbo-scholen kan hebben. We hebben alle opiniestukken en opnamen voor u verzameld.

Uit vele berichten horen we dat vmbo-scholen fors minder aanmeldingen hebben voor het komend schooljaar én dat het aantal leerlingen dat wisselt van leerweg groot is. Dit brengt vmbo-scholen in problemen. Er moet personeel ontslagen worden, dat mogelijk later weer aangenomen wordt, de onderwijsinspectie komt vaker dan normaal op bezoek, omdat niet waargemaakt wordt wat verwacht wordt c.q. scholen leerlingen kansen bieden die niet altijd positief uitpakken, met negatieve resultaten als gevolg. Maar vmbo-scholen krijgen vooral te maken met een andere populatie: gedemotiveerde, teleurgestelde leerlingen die weer vertrouwen in zichzelf moeten krijgen.

SPV zal niet nalaten aandacht te vragen voor deze gevolgen. Zij trekt hierin op met de Sectorraad Praktijkonderwijs.

 

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.