Nieuws

Actualiteiten voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

22 - 04 - 2024

SPV geeft input aan de Tweede Kamer

De brief was nog maar net verstuurd toen duidelijk werd dat het vmbo-debat in de Tweede Kamer, dat gepland stond voor 24 april, niet doorgaat.

Door middel van ‘de brief’ heeft SPV input gegeven voor het debat. SPV roept Kamerleden op na te denken over de toekomst van het vmbo en daarbij het advies van SPV, waarin gepleit wordt voor meer flexibiliteit en maatwerk, als uitgangspunt te nemen.

Het geplande debat is doorgeschoven naar het eind van het schooljaar. Het denken over de toekomst van het vmbo staat echter niet stil. De komende maanden wordt er met leden van de commissie onderwijs van de Tweede Kamer contact gelegd om met hen van gedachten te wisselen over het vmbo.

Download de brief

 

Toekomst van de beroepsgerichte programma’s in het vmbo

Bekijk de publicatie

In juli 2023 verscheen een nadere uitwerking van de adviezen die SPV gegeven heeft aan OCW in februari en oktober 2022 met betrekking tot de doorontwikkeling van de beroepsgerichte programma’s in het vmbo.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

VMBO ONDERWIJS OP MAAT