Nieuws

Actualiteiten voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

26 - 02 - 2024

STO gaat door!

Na een verlengingsjaar in 2024 gaat STO ook de komende jaren door, van 2025 tot 2029. In maart 2024 wordt de nieuwe regeling STO verwacht. Regio’s zijn al hard aan het werk met de plannen voor de komende periode. Alle regio’s wordt gevraagd op 1 juni te melden of er wijzigingen zijn in de samenstelling van de regio. Op basis van deze melding wordt al vast bekeken hoe de financiële verdeling van de subsidie eruit kan zien. In principe krijgen regio’s hetzelfde bedrag per jaar als de afgelopen jaren, maar als er door fusie of splitsing in regio’s veranderingen aangebracht worden in de samenstelling van de regio heeft dat gevolgen voor de hoogte van de subsidie. De plannen en begroting op hoofdlijnen voor de periode 2025 -2029 moeten 1 oktober zijn ingediend. Doel is en blijft te werken aan een duurzaam, dekkend en kwalitatief hoogstaand techniekaanbod in de regio.

Niet-techniekprofielen

Vrijwel alle scholen die een technisch profiel aanbieden zijn aangesloten bij een STO-regio. Ook 70% van de niet-techniekprofielen doet mee in een STO-regio. Alle STO regio’s hebben de opdracht om techniek niet alleen vorm te geven in de technische profielen, maar ook leerlingen die geen technisch profiel volgen kennis te laten maken met techniek. De regeling 2025-2029 zegt hierover:
Het activiteitenplan op hoofdlijnen (dat op 1 oktober 2025 moet worden ingediend) betreft niet alleen de verbetering van de kwaliteit binnen de vijf technische profielen, maar ook indien van toepassing op die van technologisch vormgegeven andere profielen, technische keuzevakken, technische praktijkgerichte programma’s of technisch onderwijs in de theoretische leerweg.

Meer weten?

Doet uw school en/of profiel nog niet mee aan Sterk Techniekonderwijs en heeft u wel technische of technologische onderwerpen in uw programma? Neem dan contact op met de programmamanager in uw regio.

Ga naar uw regio
Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.