Nieuws

Actualiteiten voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

18 - 01 - 2022

Cijfers tonen lichte groei in het vmbo

De onderwijscijfers van 2021-2022 zijn verschenen. Tot onze grote verrassing laten deze cijfers een lichte groei zien in het aantal leerlingen dat instroomt in de derde klas van een van de beroepsgerichte leerwegen in het vmbo. Hiermee lijkt een trend te zijn gekeerd. De afgelopen jaren was er steeds een daling van het aantal leerlingen te zien, maar dit jaar stijgt de instroom.

Opvallend, want het totaal aantal leerlingen in het voortgezet onderwijs daalt nog steeds.
In 2021 stroomden 58.388 leerlingen in een derde klas vmbo in. Dit is bijna 50% van alle leerlingen in het VO. 47,9% koos voor havo/vwo en 3% voor praktijkonderwijs.

Ook opvallend is dat in het derde leerjaar 2021 vijf profielen minder leerlingen hebben dan voorgaand jaar en vijf profielen meer leerlingen konden verwelkomen. De profielen Groen en Zorg & welzijn stegen het hardst, maar ook technische profielen werden door meer leerlingen dan voorgaande jaren gekozen.

Alle cijfers, ook in de verschillende profielen zijn te vinden in de onderstaande drie downloads.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

VMBO ONDERWIJS OP MAAT