Nieuws

Actualiteiten voor docenten en leidinggevenden in het vmbo.

13 - 06 - 2023

Geslaagde managementdag 2023

12 juni 2023 vond een geslaagde managementdag van SPV plaats bij the Colour Kitchen Zuilen in Utrecht. Centraal dit jaar stond de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven zodat leerlingen levensechte ervaringen op kunnen doen die hen helpen bij het maken van een keuze voor een beroepsopleiding. Daarnaast werd er antwoord gegeven op de vraag wat het vmbo van onderzoek kan leren. Maar rond het vmbo is weinig onderzoek gedaan, alleen het ‘landen’ van de laatste vernieuwingen’ is onderzocht. De onderzoekers riepen de aanwezigen op om aan te dringen op onderzoek naar het effect van lessen in het vmbo.

Tijdens de managementdag zijn er verschillende workshops verzorgd rond de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven. De PowerPoints die tijdens deze workshops zijn gebruikt staan hieronder.
Prijswinnaars

De managementdag werd afgesloten met de uitreiking van de prijs ‘Praktijk in de klas’. De prijs die scholen vraagt om hun goede voorbeeld van samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven in te dienen. De ‘Praktijk in de klas’ prijs is gewonnen door het Fioretti College uit Veghel met een internationaal project Tiny-house. De Hema take-over van Reggesteyn in Rijssen en de levensgrote festivalobjecten van SKILLS vmbo uit Heemskerk ontvingen een welverdiende tweede prijs.
De video’s van de genomineerden en alle inzendingen staan op de site.

Bekijk de inzendingenSchrijf u in voor de nieuwsbrief van SPV

Blijf net als duizenden docenten en leidinggevenden in het vmbo op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

VMBO ONDERWIJS OP MAAT